Previous Page  3 / 4 Next Page
Basic version Information
Show Menu
Previous Page 3 / 4 Next Page
Page Background

Position #11 September 2015

Kjell Pettersson, Områdeschef Stuveri

Varje år lastar och lossar Oxelösunds Hamns Stuveri ca 3,5

miljoner ton gods i Stadshamnen. En organisation på 41 hamn­

operatörer och 7 tjänstemän jobbar flexibelt för att kunna erbju-

da hamnens kunder den bästa servicen dygnet runt, året runt.

– En av våra starkaste konkurrensfördelar är att områdesper-

sonal har ett genuint engagemang och att vi erbjuder service

dygnet runt. Samtidigt ställer det så klart högre krav på oss. Vi

måste ofta kunna få fram personal som jobbar natt, med kort

varsel. Men den beredskapen är alltid med oss i planeringen.

Vi lägger stor vikt vid att skapa flexibilitet i vår organisation,

berättar Kjell.

Stuveriverksamhetens huvudsakliga uppgift är att lasta och

lossa gods från och till fartyg och lagerutrymmen. Men det

är också en av de verksamheter som oftast lånar ut personal

till andra områden. Det skapar bredare kunskaper och en

större helhetssyn bland medarbetarna. Enligt Kjell Pettersson

Kjell Pettersson har jobbat som områ-

deschef Stuveri på Oxelösunds Hamn

sedan 2013. Ett uppdrag med stort an-

svar, särskilt på ett företag med visionen

att bli Europas bästa stuveri.

en förutsättning för att Oxelösunds Hamn ska kunna fortsätta

utvecklas och bli ännu bättre.

– Vi märker att vi blir bredare i vad vi jobbar med och vad

vi kan, genom hela organisationen. Det uppskattas av våra

kunder, och vi själva känner att vi har färre begränsningar.

Vi måste kunna reagera snabbt och vara rörliga, alltid med

samma höga kvalitet. I vår bransch är ingen dag den andra

lik. Motvind kan försena ett fartyg ett dygn. Bara en sådan sak

säger en del om hur flexibla vi måste vara. Att vi breddar våra

kunskaper är också en utveckling som ligger i linje med vårt

arbetssätt, där alla medarbetare är med och påverkar den

dagliga styrningen, säger Kjell.

Personlig utveckling

Att jobba med flexibel bemanning skapar fördelar för kunder,

men det innebär också att varje medarbetare har möjligheten,

och ansvaret, att utvecklas. Kjell får dagligen bevis på att detta

är ett arbetssätt som fått ett positivt gensvar i organisationen.

– Det roligaste i mitt arbete är att se hur mina medarbetare

utvecklas. Det är också de som ger mig energi. Att nå vår

vision att bli Europas bästa stuveri är något vi måste göra

tillsammans, men personligen känner jag faktiskt att vi redan

är där, avslutar han.

Med målet

att bli bäst

i Europa